Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] i na kanapki? Jeślibym dołożył białka, to czy do tych kanapek z rana mogę dołożyć jajecznicę na oleju/maśle z 3-4 jajek np. z papryką? Jaki olej stosować dajmy na to do smażenia sobie czasami tej piersi z kurczaka? Roślinny czy liniany, a może jakiś inny? Oliwa z oliwek jest trochę droga z tego co wiem. Może jeszcze masz jakieś rady dla [...]
[...] ktoś objaśni co i jak z patelniami, bo jam totalnie zielona w temacie, mam jedną i nawet nie wiem jaka ta powłoka jest... Patelnia będzie mi potrzebna do podgrzewania i do smażenia. Kupić teflonową czy ceramiczną? Inwestować grubszą kasę czy te tańsze też są ok? Takie cosie to coś warte? [...]
co to jest MCT ? a olej ryżowy jak się ma do tego? w nim są nasycone czy nienasycone ? (posiadam akurat, ponoć dobry do smażenia ze wzgl. na wysoką temp dymienia) Poniżej zmodyfikowałem dietę na jutro, teraz lepiej ??? Proszę o wszelkie uwagi... /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/255a948e20f5424db2b996f915500ce2.png
rafinowany, do tej pory smażyłem na oliwie z oliwek, a wiadomo co niektorzy sadza o oliwie do smazenia wiec od razu go wzialem, wiec mowisz ze olej rzepakowy lepszy? o lnianym to wiem ze jest b dobry ale napewno nie kosztuje 10zł za litr... a rzepakowy jak cenowo?
[...] Jeśli chodzi o tłuszcze to muszę dorzucić orzechy, bo siemię lniane dorzucam, ale nie mielone? (rozumiem, że ma być mielone?) Używam oliwy z oliwek na zimno. Do smażenia zaopatrzę się w olej kokosowy lub sklarowane masło. Jajka mam od teściowej, swoje ekologiczne - Mogę codziennie dorzucać do miski? Ryby wędzone tj. makrela, po [...]
[...] ;p eee.... głupie tłumaczenie, wiem }:-( olej z 3 posiłku: na tym był smażony kotlet, niestety nie ja robiłam, tylko moja mama, ja zawsze używam kokosowego albo masła do smażenia. nwm też ile go było ale widziałam na patelni ze dosyc dużo, to wpisałam 10 g. a 20 g jajka, to moja panierka :) +warzywa: ogórki zielone, ogórki małosolne, kilka [...]
[...] proponuję używać do przygotowywania potraw (są ludzie pijący z kieliszka, ale to dla mnie dziwne). Możesz dodać do surówki, polać ryż czy makaron. Ewentualnie wykorzystać do smażenia. Napisałem ewentualnie, bo smażenie nie należy do najzdrowszych sposobów przygotowywania posiłków (o tym też znajdziesz informacje w podwieszonych tematach działu [...]
smalec lepszy do smażenia,naleśniki są super, ale nie każdy lubi, masło ma aromat lepszy, pasuje bardziej do ciasta %-) a zarabiam wystarczająco, ale jak już mówiłem, szału ni ma
Na smalcu, masle (mozna go latwo przerobic na ghee i na tym smazyc), teflonie bez tluszczu (czy raczej na wlasnym tluszczu) ostatecznie na oleju z orzeszkow ziemnych. Oliwa z oliwek nie nadaje sie do smazenia, a na pewno nie extra vergine
[...] sardynki, makrela. Masła nie musisz na siłę używać, ale gdybyś chciał, to wciąż jest na rynku normalne, prawdziwe masło, bez dodatków czy masło klarowane - dobre do smażenia. Kupując masło do chleba trzeba wybrać takie z napisem "masło" i sprawdzić czy w składzie jest wyłącznie tłuszcz mleczny. Najbezpieczniej wybrać takie 82% tłuszczu [...]
1)jak sie umnie maja proporcje kwasow tluszczowych(nasyconych, wielonienasyconych i jednonienasyconych)bo chyba za duzo tej oliwy z oliwek Odp. Anar, jeżeli Cię to interesuje to proporcje kwasów tłuszczowych oraz ewentualne sugestie co do zmian ich spożycia podam Ci jutro, gdyż nie mam przy sobie odpowiednich do tego "narzędzi" 2)przy [...]
jeszcze jedno pytanie co z oliwa do smazenia bo ostatnio chyba tutaj sie poajwily jakies wypowiedzi ze to zly pomysl zeby smazyc na oliwie a ze mi sie powoli konczy to takto kupie co innego zamiast tego tylko pytanie co? i jak czy wogole wliczac ta oliwe ta co smaze do zapotrzebowania uzywam jej odrobine nie leje nie wiadomo ile na patelnie
Hej czy oliwe z oliwek mozna calkowicie zastapic olejem rzepakowym rafinowanym z pierwszego tloczenia? Oleju uzywam do smazenia jak i do salatek. WIele zależy od tego, ile oliwy spożywasz, jednak zastąpienie jej olejem rzepakowym, w dodatku rafinowany, nie jest specjalnie korzystnym wyjściem.
to jeszcze ze uwag jakościowych mleko UHT zamien na świeże, a najlepiej na jogurt lub kefir jak sie tylko da, chyba ze to do kawy to spoko margaryne na maslo , olej słonecznikowy na oliwe z oliwek, jak to do smażenia to używaj smalcu lub masła klarowanego
jestem dość szczupły wiec jak bym szedł w splanie tkanki to nie tylko brzuch mi zniknie ale caly zrobie sie przezroczysty juz, dlategoo moj cel jest taki by pierw przybrac na wadze by klata i biceps byl powiekszony a nastepnie wzialbym sie za spalanie zbednego tluszczu bo wtedy bede juz miał z czego spalać, tak wiem ze w chwili obecnej podczas [...]